Охтирка - спортивне місто Брав участь

Доданий
31.07.2017
Номер
31
Спорт

Спорт одна із важливих складових життя людей.
Починаючи з дитинства люди повинні займатися спортом щоб мати міцне здоров’я. Здорові діти та дорослі це міцна і потужна держава.
Спортом необхідно займатися на протязі всього життя.
Зайняття спортом повинно бути не просто хобі, а стилем життя!

Автор проєкту
Олександр
Олександр Роскопін
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Благоустрій міста.
Оновлення інвентарної бази спортивних снарядів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 та Охтирської гімназії шляхом встановлення майданчиків з вуличними тренажерами на території шкіл.
Побудова нового спортивного майданчика «Спортивний майданчик 2017» на території за будинками 19,21 по провулку Радіщева.

Проблема

Нажаль, в нашому місті не вистачає спортивних майданчиків та майданчиків з вуличними тренажерами. Діти сидять вдома за «машинами часу»(комп’ютерами, гаджетами) та втрачають свій дорогоцінний час. Непомітно ці машини з’їдають секунди, години, дні.
Я вважаю, що потрібно відтягувати наших дітей від комп’ютерів та займати їх чимось корисним, а саме спортом. Спортивний інвентар Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 та Охтирської гімназії вже давно потребує оновлення.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Проект спрямований на побудову трьох майданчиків, окрім шкільних, ми порушуємо проблему наявності спортивних майданчиків у приватному секторі. Коли відвідував сесії Охтирської міської ради неодноразово чув від депутатів, що нам потрібно дитячі та спортивні майданчики у приватному секторі.

Для кого цей проект

Проект спрямований на всі категорії населення від дітей до людей похилого віку, оскільки обмежень для зайняття спортом немає.
Побудувавши майданчики з вуличними тренажерами кожен зможе займатися на них та підтримувати себе у гарній фізичній формі.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Закупівля обладнання(Додаток 4)(Основним розпорядником коштів буде Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради яке успішно працювало з компанією «Інтер Атлетика»).
2. Транспортування обладнання(див. Додаток 3 пояснення до кошторису)(Компанія «Інтер Атлетика» володіє власним автопарком який здійснює оперативну доставку по всій Україні).
3. Встановлення обладнання (Компанія «Інтер Атлетика має мережу регіональних представництв і філій, які забезпечують своєчасний монтаж, гарантійне і післягарантійне обслуговування).
4. Прийняття на баланс(майданчики з вуличними тренажерами ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та Охтирської гімназії стануть на баланс шкіл, а майданчик по пров. Радіщева на баланс квартального комітету)

Ключові показники оцінки результату проекту

Ключовими показниками проекту «ОХТИРКА – СПОРТИВНЕ МІСТО!» є:
• збільшення місць для зайняття спортом;
• збільшення майданчиків з вуличними тренажерами;
• забезпечення дітей новим сучасним та безпечним обладнанням(Додаток 4);
• фізичний розвиток дітей починаючи з самого дитинства;
• розвиток міста;
• благоустрій приватного сектору міста(вже не один рік ведуться розмови щодо приватного сектору, але приватний сектор оточує земля яка належить територіальній громаді міста Охтирка. будівництво майданчика на провулку Радіщева передбачає розміщення майданчика на берегу річки Охтирка в цьому місті громада міста Охтирка вже проводить роботи по благоустрою даної території. В рамках проекту «Бузковий гай» за підтримку Обласного управління молоді та спорту даний куточок міста урізноманітниться висадженими саджанцями бузку та лавами. В рамках реалізації проекту був прибраний багаторічний смітник(див фото Додаток 8).

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Збільшення цін на обладнання, але передбачаю в бюджеті проекту пункт на інші витрати 13 000 грн. А також готовий вносити зміни в «Спортивний майданчик 7» для того щоб заощадити кошти та не виходити за допустиму суму.

Приклади (кейси) схожих рішень

Слідкував за містом Суми з минулого року. У них вже проводився конкурс. Надсилаю список переможців серед яких є проекти і по будівництву дитячих майданчиків наприклад проект «Спортивний майданчик для дітей та дорослих «Зоряний»» або «Спортивний майданчик за адресою: місто Суми, вулиця Іллінська, 51В». https://smr.gov.ua/uk/dokumenti/partitsipatornij-byudzhet/2743-proekti-peremozhtsi.html

Фотографії