Зелене озеро-місце формування здорової активної людини. На реалізації

Доданий
14.07.2017
Номер
7
Спорт

Охтирська громада потребує місця для занять популярними видами спорту у колі друзів, сім'ї, однодумців, професіоналів. Пропоную обладнати асфальтовану доріжку навколо Зеленого озера шириною 2 м 20 см для бігу, скандинавської ходи, катання на роликах, велосипедах, моноколесах, скейтбордах, проведення спортивних змагань, тобто для фізичного розвитку, зміцнення здоров'я містян, змістовного дозвілля.

Автор проєкту
Валентина
Валентина Перерва
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Створити осередок активних занять спортом, проведення змістовного дозвілля, об'єднати родини та громадян Охтирки навколо спільної рухової активності, що забезпечить зміцнення здоров'я, формування здорової суспільної культури.

Проблема

У місті відсутня будь- яка спеціально облаштована територія для занять видами спорту, що викликають найбільшу цікавість у неповнолітніх: ролики , велосипед , скейтборд; відсутня база для занять бігомю Це негативно впливає на способи проведення змістовного дозвілля у цілому громадянами міста, на створення культури турботи про власне здоров’я протягом усього життя, на формування позитивних родинних традицій, здатних об'єднувати покоління близьких людей. Попит на заняття цими видами спорту у місті є, але відсутні можливості. Проект якраз і створить таку можливість.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Через облаштування асфальтованої доріжки навколо Зеленого озера створити осередок активних занять спортом, проведення змістовного дозвілля, об'єднати родини та громадян Охтирки навколо спільної рухової активності, що забезпечить зміцнення здоров'я, формування здорової суспільної культури.

Для кого цей проект

Вікова спрямованість проекту - від 0 до 100 років, оскільки навіть матусі із дитячими візочками, бігаючи навколо озера, зможуть зміцнювати своє здоров'я та формувати у власної дитини звичку займатися спортом. У цілому, проект буде корисним для кожного жителя Охтирки. Особливо актуальним буде проект для мешканців мікрорайону, що прилягає до Зеленого озера, учнів шкіл міста, спортивної школи, дитячого клубу "Нафтовик".

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Проведення тендерних процедур.
Перевезення устаткування та будівельних машин для облаштування доріжки.
Улаштування
- дорожніх корит коритного профілю із застосуванням екскаваторів, глибина корита до 250 мм;
- підстильних та вирівнювальних шарів з піску або гранвідсіву;
-підстильних та вирівнювальних шарів основи із щебеню;
- покриття товщиною 4 см з гарячих асфальтобетонних сумішей вручну з ущільненням самохідними котками.

Ключові показники оцінки результату проекту

Зросте кількість осіб, які будуть займатися спортом, що сприятиме зміцненню здоров'я, протидіятиме поширенню шкідливих звичок; вільний час неповнолітніх та їхніх родин стане організованим змістовним дозвіллям, збільшиться коло сімейних традицій, які виховують молодь у контексті позитивних цінностей, знизиться рівень протиправних дій містян, зросте перелік міських змагань із сучасних видів спорту.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

- проведення відповідних тендерних процедур;
- здорожчання оплати матеріалів і послуг.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://kyiv1.com/suchasna-bigova-dorizhka-navkolo-ozera/

Фотографії