Краса лікує і виховує На реалізації

Доданий
11.07.2017
Номер
5
Соціальний захист

Проект паркової зони передбачає поєднання природних ландшафтних ділянок та мистецтва. Від затишного входу звивисті доріжки з’єднуют чотири основні зони: 1. відпочинку - озеро з фонтаном та насадженнями; 2. трудотерапїі – догляд за рослинами , збір гербарію, ; 3. казкотерапії- скульптурні герої казок; 4.ігрової діяльності- доріжки здров"я, осередок для рухливих ігор.

Автор проєкту
Любов
Любов Панащенко
Бюджет
399 900 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Створити найбільш сприятливі умови для організації дозвілля, відпочинку дітей, для їх оздоровчої, культурно-ознайомчої і спортивної діяльності, для внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану людини і навколишнього середовища. для подолання відчуття відокремленості дітей-інвалідів від соціуму.

Проблема

Батьки хочуть бачити своїх дітей щасливими, здоровими, які достатню кількість часу перебували б на свіжому повітрі і отримували позитивний лікувальний вплив естетичного природного довкілля на психіку та фізичне здоров’я. Тому основною проблемою є відсутність на прилеглій території Центру та мікрорайону спеціальних умов для соціально-культурного розвитку дітей, що дало б їм уявлення про різні напрямки діяльності: від фізичних вправ до розвитку художніх і естетичних здібностей, знайомства з природою.
Реалізація цього проекту дозволяє значній кількості дітей цікаво і з користю проводити вільний час, спілкуючись один з одним, з природою, бути повноцінними учасниками суспільного життя.
Наявність різних ігрових зон із спільними місцями для різних вікових груп дітей, набуття ними основних соціальних і побутових навичок, створить передумови інтеграції у суспільство дітей з особливими потребами.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Організація спортивно-дозвіллєвого простору на прилеглій до Центру території з улаштуванням спеціальних зон для розвитку і відпочинку дітей з особливими потребами та дітей прилеглого мікрорайону.

Для кого цей проект

Для дітей-інвалідів, які відвідують Центр;
- для дітей з особливими потребами міста Охтирки;
- для дітей віком від 5 до 10 років прилеглого мікрорайону

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Виготовлення ПКД;
- Проведення тендерних процедур, укладання договорів
- Прибирання території та вивіз сміття.
- Підведення комунікацій.
- Будівельні роботи.
- Встановлення та монтаж обладнання.
- Роботи по озелененню.

Ключові показники оцінки результату проекту

Паркова зона стане центром соціально-культурного розвитку дітей у природному середовищі, діятиме, як функціонально-мобільна, рекреативно-педагогічна система і відповідатиме соціально значущим інтересам і потребам різноманітних груп населення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Термін виготовлення ПКД, обладнання;
- проведення тендерних процедур

Приклади (кейси) схожих рішень

Дитяче містечко «Казка» в м. Баштанка Миколаївської області
Дитяче містечко «Карамелька» у Луцьку.

Фотографії